~ Genetiikan ihmeitä ja värimuunnosten kauneutta ~

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦ Sivukartta

 

Roope  †

 

Nimi: Roope

Nimipäivä: 7. kesäkuuta

Sukupuoli: Koiras
Väritys Koboltti (Dd): Normaali (/ino-opaali)
Rengas: Ei rengasta
Hankittu: 5.9.2002, Lohjan Faunatar
Syntynyt: loka-marraskuussa 2001
Kuollut : 30.4.2011
Luonne: Erittäin kiltti ja kova laulamaan.

Roope on koboltinvärinen undulaatti-poika, jolla on perusväriään siivissään, kuten opaaleilla, koska se kantaa opaalia piilevänä. Ostin Roopen Lohjan Faunataresta 5.9.2002, jolloin se oli yksivuotias. Roope on linnuistani ensimmäinen. Sillä on iso maski, lisäksi se on myös hyvin pitkä lintu.

Poikaset

Roopella on 2 poikasta Lunan (Jonna Dunkelin edesmennyt lintu) kanssa, 4 poikasta Amani Banjon Moona-tytön kanssa sekä 10 poikasta Kian kanssa, yhteensä sillä on siis 16 jälkeläistä. Poikasia näet Poikaset-sivulla » Poikasten myötä varmistui, että Roope todella kantaa opaali-geeniä piilevänä niin kuin olin epäillytkin, ja että opaali on todennäköisesti yhdistynyt ino-geeniin. Kaikista poikasista naaraita oli 5, joista 1 Aust. kirj. sp., 1 Aust. kirj., 3 ino. Koiraita oli 11, joista 1 sp op., 1 op, 5 norm., 4 Aust. kirj.

Muuta
Roope pitää erityisesti kosteiden salaatinlehtien päällä kylpemisestä, ja se tulee myös kädeltä syömään hirssiä, joten se on myös melko kesy pikku poika. Parhaaksi kaverikseen se on ottanut Vikin ja Kian poikasen Ianin.


Kuolema

Roope sairastui pian Britan kuoleman jälkeen ja alkoi lopulta ripuloida. Poika sai antibioottikuurin ja selvisi siitä, mutta oli kuitenkin edelleen sairaan oloinen. Lopulta se alkoi taas ripuloida ja lämmöstä ja muusta lisähoidosta huolimatta poika kuoli 30.4.2011 lähes 10-vuotiaana. 

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦ Sivukartta

Copyright ©    Annica Haga

Kuvien, tekstien tai grafiikan kopiominen ilman lupaa kielletty.

Webdesign by Mia 2006