~ Genetiikan ihmeitä ja värimuunnosten kauneutta ~

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦   Sivukartta

 
    Tietoa undulaateista

Pähkinänkuoressa:

Undulaatin taksonominen luokitus:

Melopsittacus undulatus 

  • Luokka: Aves (linnut)
  • Lahko: Psittaciformes 
    (papukaijalinnut)
  • Heimo: Psittacidae (varsinaiset papukaijat)
  • Suku: Melopsittacus
  • Laji: Undulatus


Undulaatti eri kielillä:
  • Englanti: Budgerigar/Budgie
  • Espanja: Periquito
  • Italia: Pappagallini
  • Ranska: Perruche ondulée
  • Ruotsi: Undulat
  • Saksa: Wellensittich/Welli
  • Suomi: Undulaatti
  • Tsekki: Andulka vlnkovaná
  • Viro: Viirpapagoi
Ulkonäkö: Luonnonvaraiset undulaatit ovat perusväriltään vihreitä, päätä ja selkää peitää mustat aaltomaiset kuviot, pyrstö on tummansininen, poskilaikut violetit sekä kaulassa on 6 kpl mustia pyöreitä laikkuja. Tästä on jalostettu monia eri värimuunnoksia.
Pituus: 18-20 cm (englantilainen 23-25 cm)
Paino: 30-45 g

Levinneisyys: Tavataan luonnonvaraisena vain Australiassa,
ei Tasmaniassa. Vaeltaa ruuan ja veden perässä.
Sosiaalisuus: parvilintu
Pesuekoko: munia yleensä 4-6, parhaimmillaan 7-10 (luonnossa keskimäärin 5-8).
Haudonta-aika:
17-19 pv.
Sukukypsä:
3-kuisena (Pesimistä suositellaan naaraalle kuitenkin vasta sen ollessa 1,5-2-vuotias.)
Elinikä:
6-15 vuotta, koiraat elävät yleensä pidempään.

  

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦  Sivukartta

Copyright ©    Annica Haga

Kuvien, tekstien tai grafiikan kopiominen ilman lupaa kielletty.

Webdesign by Annika