Melopsittacus undulatus

Luokittelu

Luokka: Aves (linnut)
Lahko: Psittaciformes (papukaijalinnut)
Heimo: Psittacidae (varsinaiset papukaijat)
Suku: Melopsittacus
Laji: Undulatus

Ulkonäkö: Luonnonvaraiset undulaatit ovat perusväriltään vihreitä mustilla aaltomaisilla kuvioilla. Jalostuksen myötä undulaatteja löytyy monilla eri väreillä ja kuvioinneilla.
Pituus: 18-20 cm (englantilainen 23-25 cm).
Paino: 30-45 g.
Levinneisyys: Tavataan luonnonvaraisena vain Australiassa ei Tasmaniassa. Vaeltaa ruuan ja veden perässä.
Sosiaalisuus: Parvilintu.
Pesuekoko: Munia yleensä häkkioloissa 4-6. Luonnossa keskimäärin 5-8 munaa.
Haudonta-aika: 17-19 pv.
Sukukypsä: Kolmen kuukauden ikäisenä (Pesimistä suositellaan naaraalle kuitenkin vasta sen ollessa 1,5-2-vuotias).
Elinikä: 6-15 vuotta. Koiraat elävät yleensä pidempään.