Englantilaiset undulaatit

Englantilainen muunnos syntyi nimensä mukaan Englannissa Ken Farmerille. Hän halusi saada undulaattien kaulapilkut ja maskin isommiksi. Farmer jalosti monta monta sukupolvea undulaattejaan valiten aina kookaimman ja pörheimmän yksilön, kunnes sai haluamansa näköisen yksilön. Pian tämä uusi muhkeampi undulaatti levisi koko Englantiin, Eurooppaan ja ympäri maailmaa.

Kooltaan englantilainen undulaatti on normaalia australialaista undulaattia huomattavasti isompi. Pään höyhenet ovat pidemmät sekä pörheämmät saattaen joskus peittää jopa silmät lähes kokonaan. Kaulapilkut ovat valtavat verrattuna normaalin australialaisen kaulapilkkuihin. Lisäksi pilkkuja on usein enemmän kuin kuusi. Suuren kokonsa vuoksi näiden lintujen on toisinaan raskaampi lentää ja lentomatka jääkin yleensä lyhyemmäksi kuin normaaalinkokoisten undulaattien. Englantilaisia on kaikilla värimuunnoksilla.

Hinnaltaan englantilaiset undulaatit ovat 80-100 e riippuen eläinkaupasta ja kasvattajasta. Ulkomailla etenkin Englannissa englantilaisten hinnat ovat huomattavasti alhaisemmat kuin Suomessa, sillä siellä näitä lintuja ja niiden kasvattajia on enemmän. Suomessa englantilaisten undulaattien kasvattajia on harvassa.

Englantilaista muunnosta sanotaan myös Show undulaatiksi, sillä niitä kasvatetaan Englannissa ja muualla maailmassa näyttelyitä varten. Jos linnulla on kaulatäpliä enemmän kuin 6 (3 molemmalla puolella), se trimmataan näyttelyä varten nyppäisemällä pinseteillä ylimääreiset täplät pois. Näyttelyitä varten lintu tarvitsee oman pienen näyttelyhäkin, jotta tuomareiden olisi helppo tarkkailla sitä. Suomessa ei järjestetä tällä hetkellä näyttelyitä englantilaisille undulaateille.