Undulaatin hankinta

Ennen hankintapäätöstä

Undulaatit ovat hyvin suloisia lemmikkilintuja, mutta ennen niiden hankintaa sinun olisi hyvä pysähtyä miettimään muutamia asioita. Sinun olisi hyvä pohtia, riittääkö sinulla aikaa ja mihin voisit viedä linnun hoitoon esimerkiksi lomamatkan ajaksi. Linnun kanssa on seurusteltava ja sille on järjestettävä virikkeitä. Häkki on siivottava säännöllisesti ja undulaattia on ruokittava monipuolisesti. Matkalle lähtiessä on linnulle hankittava hoitaja tai hoitopaikka. Jos aikoo pesittää lintuja, tulee siitä paljon lisää vastuuta ja vaivaa. Linnun sairastuessa se on vietävä tarvittaessa eläinlääkärin hoitoon ja sille on hankittava ehkä lääkkeitä.

Vaikka undulaatit eivät ole lemmikkilinnuista äänekkäimpiä, silti kaksi undulaattiakin saa aikaiseksi melkoisesti ääntä ja sotkua. Undulaateista lähtee pölyä, untuvaa, lisäksi siementenkuoria ja ulosteita tulee lattialle lintujen syödessä ja vapaana lentäessä. On hyvä ottaa myös huomioon, että undulaatti on parvilintu ja tarvitsee ehdottomasti lajitoverin.

Undulaattia ei saisi koskaan pitää yksin. Mitä enemmän linnuilla on lajitovereita sitä onnellisempia ne ovat.

Vain harva undulaatti oppii matkimaan sanoja tai tekemään temppuja, joten näiden ei pitäisi koskaan olla pääasiallisia syitä hankkia undulaatti. Voi myös käydä niin, että ostamasi yksilö on persoonallisuudeltaan arempi yksilö, eikä koskaan kesyynny enempää kuin, että syö hirssiä orrella istuen.