~ Genetiikan ihmeitä ja värimuunnosten kauneutta ~

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦  Sivukartta

 

Luonnonvaraiset undulaatit

Luonnonvaraiset undulaatit elävät Australiassa, jonne ne ovat levittäytyneet itärannikkoa ja Tasmaniaa lukuun ottamatta, undulaatti onkin Australian yleisin papukaijalaji. Kotimaassaan Australiassa undulaatit elävät savannialueilla tuhansien yksilöiden parvissa, jotka vaeltavat jopa monia kymmeniä kilometrejä etsiessään ruokaa sateiden rehevöittämiltä seuduilta. Niiden pääasiallista ruokaa on  erilaisten ruohokasvien siemenet sekä hedelmät. Luonnonvaraiset undulaatit pesivät aina, kun ruokaa on tarjolla tarpeeksi. Ne keskeyttävät pesinnän vain pahan kuivankauden ajaksi, jonka jälkeen pesiminen alkaa jälleen. Undulaatit pesivät yhdyskunnittain kaivaen pesäkolonsa vieri viereen lahoihin puihin. Pesinnän aikaan naaraat saattavat syödä myös pieniä hyönteisiä ja hämähäkkejä tarpeellisten valkuaisaineiden saamiseksi [2]. Pesuekoot ovat luonnonvaraisilla undulaateilla paljon suurempia kuin lemmikkiundulaateilla; pesuekoko on 8-9 poikasen luokkaa.

Ulkonäkö

Luonnonvaraiset undulaatit ovat väritykseltään vihreitä, ja niiden maski on keltainen. Siipiä, selkää ja päätä peittävät mustat kuviot, undulaatin tieteellinen nimi undulatus viittaa juuri näihin mustiin juovallisiin kuvioihin. Jalostuksen avulla on saatu aikaiseksi monen muunkin värisiä lintuja, kuten valkoisia, sinisiä, keltaisia, harmaita, lähes kaiken muun värisiä paitsi punaisia. Luonnonvaraiset undulaatit ovat kooltaan myös pienempiä kuin lemmikkinä pidetyt sukulaisensa. [1]

Lähde: 

[1] SPY »
[2] Undulaatit (Immanuel Birmelin ja Annette Wolter)

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦  Sivukartta

Copyright ©    Annika Haga

Kuvien, tekstien tai grafiikan kopiominen ilman lupaa kielletty.

Webdesign by Annika