Ruokinta

Siemensekoitus

Undulaattien pääasiallista ruokaa on undulaattien siemensekoitus, mutta on tärkeää tarjota myös erilaisia kasviksia ja hedelmiä. Siemensekoituksen voi korvata myös hyvänlaatuisella täysravintopelletillä, joka sisältää kaikki tarvittavat vitamiinit. Itse kuitenkin suosittelen luonnon omia tuoreita kasviksia ja hedelmiä vitamiinien lähteenä.

Undulaatin siemensekoituksen pitäisi koostua suurimmaksi osaksi kanariansiemenistä ja hirssistä. Sekoituksessa on mukana myös rapsia, karstaohdaketta, hamppua, pellavaa ja kaurasuurimoita. Lisäksi linnulle voi antaa päivittäisen aterian yhteydessä kokojyväleipää, keitettyä riisiä, pähkinärouhetta, vähnänalkioita, palkokasveja, vihanneksia, couscousta (johon voi sekoittaa myös esim. omenapilttiä), hedelmiä, keitettyä kananmunaa ja raejuustoa (etenkin sulkasadon aikana kalkkilisänä).

Tuoreruoka

Siementen lisäksi linnuille on hyvä antaa tuoreruokaa: salaattia, basilikaa, lehtipersilijaa, salviaa, pinaattia, viinirypäleitä, omenaa, porkkanaa, paprikaa, tomaattia ym. Vihanneksista etenkin tummat vihreät ja punertavat ovat hyviä, sillä ne sisältävät A-vitamiinin esiastetta, jota linnut saavat yleensä melko vähän siemensekoituksesta.