~ Genetiikan ihmeitä ja värimuunnosten kauneutta ~

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit ¦  Sivukartta

 

Amélie 

 

Nimi: Amélie
Sukupuoli: Naaras
Väritys: Koboltti (Dd): Spangle (1 tek.) Australian 

kirjava (1 tek.) (/harmaasiipi)
Rengas: viininpunainen vuosi-umpirenga 1AHL06 L
Syntynyt: 11.12.2006
Kuollut: 20.12.2007
Vanhemmat: Roope (isä) ja Luna (emo)
Kasvattaja: Annica Haga
Luonne:
Ihmisrakas, voimakasluontoinen ja itsenäinen.

Amélie on oma kasvattini, ja sen isä on Roope ja äiti Undulaatti.com:n undulaatti naaras Luna. Olen käsitellyt sitä pienestä pitäen, joten se on täysin käsikesy. Amélie on Roopen ja Lunan esikoinen ja pesueen ainut poikanen. Luna alkoi nyppiä Amélieta, joten isä joutui ruokkimaan osittain yksin tämän pikku vauvan.

Väritys

Amélie on perusväritykseltään joko koboltti tai koboltti [violetti(1 tek.)], vaikea sanoa. Piilogeeneinä Améliella on Lunan harmaat siipikuviot. Äidiltään Amélie on perinyt myös kirjavuuden sekä spanglekuvioinnin. Isältä ovat peräisin kuvioiden ja perusvärin tummuus. 

Nimi

Amélie on johdettu latinalaisesta sanasta aemumlus, joka tarkoittaa kilpailua.

Muuta

Amélie tykkää tutkia kaikkea uutta, etekin kiiltävät esineet ovat sille mieluisia. Pään päältä on myös mukava tähystellä ympäristöä. Lisäksi Amélie rakastaa rapsutuksia. Amélie on aloittanut äidiksi valmistautumisen jo aikaisin, sillä se on kovin kiinnostunut kaikista poikasista ja tykkää mennä rapsuttelemaan kaikkia vauvoja.

Kuoli

Amélie näytti 18.12.2007 apaattiselta eikä se juonut tai syönyt koko päivänä mitään. Laitoin sen omaan erilliseen häkkii kamomillateeveden ja lämpöä tuovan lampun kera. 19.12.2007 Amélien vointi näytti menneen huonompaan suuntaan. Se oksenteli ja ripuloi vihreää vetistä ulostetta. Eläinlääkärin sain kiinni vasta iltapäivällä, ja sain häneltä puhelinreseptin Amovet:stä läheiseen apteekkiin. 20.12.2007 Amélie näytti voivan paremmin, sen uloste oli hieman kiinteämpää eikä se enää oksennellut niin paljoa. Se innostui aamusta syömään ja juomaankin. Illalla löysin sitten Amélien elottomana häkin pohjalta.

Eviran tekemässä patologisessa tutkimuksessa Amélien kuolinsyyksi paljastui kuputulehdus.

Kaipaan sinua!


Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦ Foorum ¦  Sivukartta

Copyright ©   Annica Haga

Kuvien, tekstien tai grafiikan kopiominen ilman lupaa kielletty.

Webdesign by Mia 2006