~ Genetiikan ihmeitä ja värimuunnosten kauneutta ~

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit ¦  Sivukartta

 

Kia 

 

Nimi: Kia

Kasvattajan antama nimi: Kiia

Nimipäivä: 24. heinäkuuta

Sukupuoli: Naaras
Väritys: Koboltti (Dd) violetti (1 tek.): Australian kirjava (1 tek.) (/fallow, resessiivinen kirjava)
Rengas: alumiininen umpirengas 6ABU07FIN
Syntynyt: 5.5.2007
Kuollut: 2.1.2010
Vanhemmat: Kerttu (isä) ja Sani (emo)
Kasvattaja: Amani Banjo

Kia tyttönen saapui minulle 9.9.2007. Kia on väritykseltään tummavioletti, vaikka kuvassa se näyttääkin enemmän tummansiniseltä kameran salaman takia.  

Suku

Kian isä on mielestäni fallow, tarkemmin Saksan fallow. Yritän löytää erisukua olevan fallow linnun, jonka risteyttäisin Kian kanssa saadakseni mahdollisesti fallow poikasia. Fallow linnun tunnistaa tummanruskeasta kuvioinnista ja punaisista silmistä.

Kian äidin, eli Sanin, vanhemmat ovat Mimi ja Vili. Mimi on mauve, tai toiselta nimeltään malva, normaali ja isä vaaleansininen normaali keltamaski. Luultavasti violettiväri on periytynyt Sanille sen äidiltä Mimiltä, sillä visuaalisella vaaleansinisellä ei voi olla myös violettia väriä.

Poikaset

Kialla on 5 poikasta Viki-pojan kanssa sekä 10 poikasta Roopen kanssa. Poikasista löytyy tietoja täältä. Pesinnässä tuli 2 poikasta, joilla oli niskassa laikku. Ajattelin tämän johtuneen resessiivisestä tekijästä, joka on sukupolvia kulkenut piilossa ja tuli nyt esille niskalaikkuna. Sain tähän varmuuden, kun Kian kasvattaja risteytti Kian emon normaalikuvioisen koiraan kanssa ja tuloksena oli kirjava poikanen, mikä ei voi kahdelta normaalikuvioiselta olla kuin resessiivinen kirjava.

Kuolema

Kuoli 2.1.2010 luultavasti tapaturman takia. Sukupuu Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦ Foorum ¦  Sivukartta

Copyright ©   Annica Haga

Kuvien, tekstien tai grafiikan kopiominen ilman lupaa kielletty.

Webdesign by Mia 2006