~ Genetiikan ihmeitä ja värimuunnosten kauneutta ~

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦ Sivukartta

 

Lucien

 Nimi: Lucien

Nimipäivä: 8. tammikuuta

Kasvattajan antama nimi: Sade
Sukupuoli: Koiras
Väritys: Tummanvihreä violetti: Australian ja Hollanin kirjava 

spangle harmaasiipi (/sininen, Saksan fallow?, X:opaali)
Rengas: Ei rengasta.
Syntynyt: 29.12.2006

Ikä: ( )
Vanhemmat: Oona (isä) ja Pulmu (emo)
Kasvattaja: Amani Banjo

Muutti: Takaisin kasvattajalleen Amani Banjolle 2014 vuoden lopulla.

Vahanahan värin vaihtuminen

Lucienin vahanahka vaihtoi väriä sinipunertavasta täysin ruskeaan 2011-2012 välisenä aikana, mutta nyt 2012 vuoden lopussa väritys on muuttunut takaisin sinipunertavaksi. Luulen, että pojalla oli jotain häikkää hormonitoiminnassa. Eläinlääkäri oli hieman samaa mieltä, ei tosin ehdottanut muutakaan mahdollisuutta värin vaihtumiselle. Lintu on kyllä varma koiras, sillä on pesinyt naaraan kanssa ja laulaa sekä käyttäytyy koiraan tavoin. Mielestäni tämä oli hyvin mielenkiintoista, koska aiemmin olen törmännyt vain naaraan vahanahan värin vaihtumiseen.

Väritys

Lucien on kaunis lähes täysin keltainen undulaattipoika. Lucienilla on vain muutama aivan vaaleanharmaa merkki siivessä ja päässä. Perusväriä on näkyvissä vain vähän selkäpuolella. Lucienin perusväriksi paljastui poikasten myötä tummanvihreä yhdistyneenä violettiin. Värityksen lähes yksivärisyyden saavat aikaan Australian kirjavan ja Hollanin kirjavan yhteisvaikutus sekä spangle- ja harmaasiipi-geenit. Lucienin silmät ovat myös hieman tummanpunertavat, tämä ei kuitenkaan kaikissa valaistuksissa tule hyvin esille.

Suku 

Lucienin isä on Oona, joka on heterotsygootti Australian kirjava, ja Oonan isä on Kirsi Lehden joku undulaatti, sillä Oona on hänen kasvattejaan. Lucienin äiti Pulmu, on puolestaan homotsygootti spangle, eli täysin valkoinen undulaatti, jolta löytyy isänsä Lumikin puolesta myös Australian kirjavuus geeni sekä luultavasti myös fallow-geeni, joka toivoakseni on periytynyt Lucienille myös yhdeksi piilogeeneistä. Pulmu on Amani Banjon undulaattien Sinin ja Lumikin poikanen, joilla molemmilla on fallow-geeni piilossa.

 

Muuta

Lucienin mielipuuhaa on tutkiskella kaikki paikat ja mennä sinne, missä muut ovat. Lintupuu on myös ehdoton ykköspaikka, ja couscous, raejuusto sekä salaatti on sen suurta herkkua.

Nimi:

Lucien on ranskankielinen nimi, joka on väännetty roomankielisestä sanasta Lucianus, joka tarkoittaa valoa.

Poikaset

Lucienilla on 11 poikasta oman kasvattini Karolinen kanssa. Poikasten myötä selvisi, ettei poika ole perinyt isältään piileväksi inoa, mutta kantaa sen sijaan opaalia. Lisäksi se ei todennäköisesti kanna kuitenkaan Saksan fallowta perimässään piilevänä, tämä ei ole kuitenkaan täysin varmaa. Lucienin perusväriin saatiin myös selvyyttä, kun poikasten joukossa ilmeni violetti poikanen, joten poika olisi näin ollen perusväriltään tummanvihreä violetti.

 

Sukupuu:Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦ Sivukartta

Copyright ©    Annica Haga

Kuvien, tekstien tai grafiikan kopiominen ilman lupaa kielletty.

Webdesign by Mia 2006