~ Genetiikan ihmeitä ja värimuunnosten kauneutta ~

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit ¦  Sivukartta

 

Luna


 

Nimi: Luna

Sukupuoli: Naaras
Väritys: Vaaleansininen: lacewing 
Rengas: sininen umpirengas nro. AZ 14784 P11 050 4,4
Syntynyt: Alkuvuodesta 2011

Ikä: ( )
Hankittu: Sellon Faunatar, Espoo 30.9.2011

Kasvattaja: Siegfried Froehnel, Saksa

Sijoituksessa: Eija Ekinckillä. Voit seurailla Lunan touhuja Eijan sivuilla: Tallbackasundulater.

Luna on kookos ja piirteiltään se muistuttaa paljon englantilaista, mutta ei mielestäni täytä kokonaan englantilaisen määritelmää. Höyhenpuvussa näkyy sinertävää hohtoa salamanvalossa, mikä todennäköisesti johtuu tummien tekijöiden puutteesta. Osa siipikuvioista puuttuu luultavasti kuvion huonouden takia, kyseessä ei siis luultavasti ole kirjavuus. Kaiken kaikkiaan Luna ei ole visuaalisesti kovin hyvä lacewing, mikä tietää sitä, että jalostuksessa pitäisi käyttää tummialintuja.

Lunalla on sininen umpirengas, jossa näkyy P:n jälkeen numero 11. Tämä kertoo tytön kuoriutuneen vuonna 2011. Kauppaan tyttö tuli vuoden 2011 puolivälissä, joten tästä päättelen, että Luna on kuoriutunut alkuvuodesta 2011. Renkaan merkintä 050, kertoo Lunan olevan kasvattajan 50:s poikanen. 4,4 puolestaan kertoo luultavasti pesuekoon. Pesueessa olisi tuon mukaan ollut 8 poikasta, joista puolet oli naaraita ja puolet koiraita. Alkuperämaana on Saksa, sillä AZ on saksalainen lintuyhdistys. Kasvattajan nimen löysin googlettamalla kasvattajatunnuksen eli AZ 14784.

Löysin Lunan Sellon Faunataresta, jossa se on ollut varauksessa pitkään (ehkä parisen kuukautta), sillä sen peppu oli ollut tahrainen. Päätin ottaa sen kuitenkin itselle, myyjien ilmoittaessa, ettei takapuolessa ole enää mitään, sain tämän itsekin todeta, kun tyttö otettiin kiinni. Kun tyttö sitten tuli minulle, sen takapuoli tuli lähes samantien samana päivänä likaiseksi, mutta parani kuitenkin.  Lunalla on ehken taipumusta stressivatsaan, sillä sen peppu tahraantui myös kerran uuden linnun tulon jälkeen, mutta tästäkin se parantui.

Poikaset


Lunalla on kuusi poikasta Rémyn kanssa. Näistä viisi oli koiraita, joten näiden mukana lacewing on saatu vietyä hieman eteenpäin Suomessa. Poikaset olivat australialaisia pörheämpiä ja kookkaampia sekä kehittyivät yllättävän nopeasti. Lisäksi poikaset olivat hyvin kesyjä.

 Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦ Foorum ¦  Sivukartta

Copyright ©    Annika Haga

Kuvien, tekstien tai grafiikan kopiominen ilman lupaa kielletty.

Webdesign by Annika