~ Genetiikan ihmeitä ja värimuunnosten kauneutta ~

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit ¦  Sivukartta

 

Rémy


Nimi: Rémy

Sukupuoli: Koiras
Väritys: Harmaa violetti sininen mut.1 ja mut.2 (="keltanaamio mut.1"): normaali kaneli (/dilute, resessiivinen kirjava?, X2:opaali)
Rengas: Ei rengasta

Syntynyt: maaliskuu 2009
Kuollut: 29.11.2017
Vanhemmat: 

Isä: Koboltti sininen mut.1 ja mut.2 (= ent. keltanaamio mut.1): normaali (/X:ino, kaneli)
Emo: Harmaa (1 tek.) dilute kaneli-opaali (/resessiivinen kirjava)
Muuttanut: Toisaalle viettämään eläkepäiviään.


Rémy saapui parveeni 31.10.2010 n. 1,5-vuotiaana yksityiseltä myyjältä. Remyn kropan muoto on todella erikoinen, sillä pää, siipien ja pyrstön koko ovat aivan englantilaisen näyttelylinnun, mutta todellinen pituus ja ruumiin koko ovat aussin. Lisäksi Rémyllä on isot silmät, tähän tosin saattaa myös vaikuttaa se, etteivät iirisrenkaat ole tulleet esille.

Rémy on hyvin rohkea, utelias ja aktiivinen lintu, jonka pitää päästä tutkimaan kaikki vieraat paikat ja joka ehdottomasti tarvitsee paljon tilaa lentää ympäriinsä. Rémyn uteliaisuus tuli ilmi mm. lintujen saatua oma huone. Aina, kun avasin oven huoneeseen, Rémy yritti päästä tutkimaan lintuhuoneen ulkopuolella olevaa maailmaa syöksymällä ovea kohti ja vahtimalla oven läheisyydessä. Kerran se sitten pääsikin, mutta oli vieraassa ympäristössä melko hämillään. Lopulta se ratsasti pääni päällä takaisin lintuhuoneeseen tuttuun ympäristöön.

Suku

Rémyn vanhemmat ovat alunperin Tampereelta. Emo on todella vaaleanharmaan värinen (mielestäni oli niin väritön, että sanoisin diluteksi), jolla kuviointi näyttää enempi harmaalta. Emon täytyy kuitenkin olla myös kaneli, koska saivat kanelin koiras poikasen.  Pää oli emolla enempi enkkumallinen, mutta ei kovin iso verrattuna Rémyn päähän. Isä puolestaan on koboltti keltamaski normaalein kuvioin. Isä oli kookasrakenteinen, mutta pää oli aussin. Ihmettelenkin, miten tämä pari on saanut näin enkkunäköisen jälkeläisen, opin taas jotain ruumiinrakenteiden periytymisestä.

Emo on saanut toisen koiraan kanssa resessiivisen kirjava poikasen, joten sillä täytyy olla tämä piilossa. Rémyn isä puolestaan on saanut albiino poikasen, mutta pesinnässä selvisi, ettei Rémy ole perinyt tätä piileväksi.

Poikaset

Rémy ja Lily

Rémy sai Lilyn kanssa neljä poikasta, joista tietoja Pesueet -sivulla. Pesinnässä tarkoituksena oli tutkia höyhenen pituuden periytymistä, ja saada aikaiseksi enkkua muistuttava lintu yhdistämällä Lilyn kookas rakenne ja höyhenien pituus Rémyn höyhenien pituuteen. Tuloksena kahdella poikasista oli ainakin kaulatäpliä kolmessa rivissä, mitä tavataan usein englantilaisilla, ja mikä saattaisi kertoa höyheniän määrän kasvusta. Poikaset eivät kuitenkaan muistuttaneet täysikasvuisina ollenkaan englantilaisia. Kaulasta täplien määrä väheni sulkasadon myötä, joten tämäkin piirre hävisi. Poikasten myötä paljastui myös, että Rémyllä on violetti tekijä sekä se ettei se ole perinyt isältään inoa.

Rémy ja Luna

Rémy sai kuusi hienoa poikasta Lunan kanssa. Poikaset hämmästyttivät itseä suurella koolla, pörheydellä, nopealla kehityksellä ja kesyydellä sekä vastasivat näin ollen kaikkea sitä, mihin olen jalostuksessani pyrkinyt. Luna on paljon enkkupiirteitä omistava yksilö, joten ilmeisesti molemmissa vanhemmissa tulee olla näitä piirteitä, jotta poikaset muistuttaisivat hieman englantilaista joiltain piirteiltään.

Sukupuu


Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit ¦  Sivukartta

Copyright ©   Annika Haga

Kuvien, tekstien tai grafiikan kopiominen ilman lupaa kielletty.

Webdesign by Mia 2006