Clearbody

  • Silmät: Mustat valkoisella iiriksellä.
  • Poskilaikut: Violetit/tummansiniset
  • Kuviointi: Mustat/harmaat. Siipikuviointi vaalenee siipien kärkiä kohti.
  • Pyrstö: Valkoinen/keltainen
  • Periytyminen: Sukupuolisidonnainen

Clearbody muunnoksia on kaksi erilaista: Texasin clearbody ja Easleyn clearbody. Clearbodyt ovat erittäin harvinaisia kaikkialla maailmassa. Suomessa on muutamia Texasin clearbody yksilöitä. Ensimmäinen clearbody, eli Texasin clearbody (lyhennetään usein TCB), syntyi nimensä mukaan Amerikassa Texasin osavaltiossa vuonna 1950. Tämän jälkeen syntyi Easleyn clearbody, joka sai nimensä amerikkalaiset kasvattajansa Tom Easleyn mukaan. Lisäksi on olemassa darkwing, joka tunnetaan myös Australian clearbodyna, vaikkei se kuulu clearbody muunnoksiin.

Clearbodylle tunnusomista lähes valkoinen/keltainen perusväri rinnan ja vatsan alueelta. Perusväriä on eniten näkyvissä selkäpuolella. Siipikuviot ovat mustat/tummanharmaat vaalentuen siipien kärkiä kohti. Easleyn clearbodyllä siivet ovat täysin normaalit täysin musitinekuvioineen. Huono opaali, jolla on persväri on poikkeuksellisesti vähenyt kropasta, sekoitetaan usein Easleyn clearboyyn.

Harmaat ja harmaanvihreä clearbodyt ovat yksivärisimpiä ja siksi näitä suositaankin kasvatuksessa. Muilla perusväreillä, kuten koboltinsinisellä ja tummanvihreällä on myös perusväriä näkyvissä, eikä perusväri siis ole näillä täysin puhdas valkoinen tai keltainen.

Texasin clearbody ja ino

Texasin Clearbody on mutaatio inosta ja dominoi inoa. Siksi koiraan ei tarvitse periä kuin toiselta vanhemmalta Texasin Clearbody ja toiselta ino ilmentääkseen Texasin Clearbodya.