Clearwing

  • Silmät: Mustat valkoisella iiriksellä.
  • Poskilaikut: Violetit/ tummansiniset
  • Kuviointi: Hailakan harmaa, jossa melaniinin osuus vain 5-10 %.
  • Pyrstö: Vaalean harmaa
  • Untuva poikasilla: Harmaa
  • Periytyminen: Resessiivinen

Ensimmäiset clearwing muunnokset syntyivät Australiassa ja tunnettiin "kuninkaallisena australialaisena". Muunnos kulkeutui Englantiin vuonna 1934, kun Australia lahjoitti kuningas George V:lle kaksi clearwingia lahjaksi. Kuningas oli tuolloin undulaattiyhdistyksen suosija ja kasvatti monen värisiä undulaatteja. Vuonna 1937 clearwing hyväksyttiin virallisesti uudeksi mutaatioksi. Clearwingeja on sanottu myös kelta- ja valkosiiviksi.

Clearwingin perusväri on hyvin voimakas ja siipikuviot ovat lähes kokonaan valkoiset/keltaiset. Melaniinia saisi olla siivissä jäljellä vain 5-10 %. Clearwingin risteytetään usein tummempien perusvärien kanssa ja monesti siihen halutaan sekoittaa violettia, jotta vaaleiden siipien kontrasti tulee esiin. Siipien kuviota tai kaulatäpliä ei ole juurikaan enää näkyvissä. Alunperin clearwingin kuvio oli puhtaampi, mutta nykyään siinä on enemmän harmautta, ja harvemmin esiintyy alkuperäisessä puhtaassa muodossaan. Clearwingin kuvio tummuu nimen omaan mustakuvioisiin sekoitettuna. Tämän takia kuvio voi esiintyä toisinaan lähes yhtä harmaana kuin harmaasiivellä. Linnun koon on kerrottu joissain lähteissä olevan keskimääräistä pienempi.

Clearwing periytyy resessiivisesti verrattuna moniin muihin muunnoksiin. Harmaasiipeen nähden se periytyy yhteisvallitsevasti eli kumpikaan ei dominoi toista, vaan ne vaikuttavat yhdessä. Näiden kahden tuloksena saadaan tummennettu harmaasiipi eli FBC-harmaasiipi (full-body-color greywing). Clearwing-linnut voivat kantaa perimässään piilevänä harmaasiipisyyttä aiheuttavista tekijöistä ainoastaa dilutea.