~ Genetiikan ihmeitä ja värimuunnosten kauneutta ~

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦ Sivukartta

 

FadedTakana vaaleansininen normaali ja edessä vaaleansininen faded.
Kuva © http://budgerigars.co.uk

Ensimmäisen kerran faded ilmestyi kahden normaalivärisen undulaatin pesueeseen 1932 vuoden lopussa N.A Coulsonille.  Tämä mutaatio kuuluu myös harvinaisten värimuunnosten joukkoon, ja tietääkseni näitä ei ole ollenkaan Suomessa.

Ulkonäkö

Faded muistuttaa ulkonäöltään harmaasiipeä, mutta sillä on punervavat silmät. Fadedin perusväri on voimakkuudeltaan noin puolet normaalista ja sen siipikuviointi on tummanharmaa. Kuoriutuessaan faded poikasten silmät muistuttavat punaisuuden voimakkuudelta Saksan fallown silmiä, mutta ne tummuvat iän myötä säilyttäen kuitenkin punertavan sävynsä.

Periytyminen

Faded periytyy resessiivisesti. Vaikka faded muistuttaakin ällistyttävän paljon harmaasiipeä, se on kuitenkin aivan oma mutaationsa. Jos risteyttäisit fadedin ja harmaasiiven, olisivat kaikki poikaset normaaleja ja kantaisivat faded ja harmaasiipi mutaatioita perimässään vain piilevänä.Lähde:

» Didier Mervilde - Brownwing and Faded BudgerigarEtusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦ Sivukartta

Copyright ©  Annica Haga

Kuvien, tekstien tai grafiikan kopiominen ilman lupaa kielletty.   

Webdesign by Mia 2006