Kaneli

  • Silmät: Mustat valkoisella iiriksellä
  • Poskilaikut: Violetit/ tummansiniset
  • Kuviointi: Ruskea
  • Pyrstö: Siniruskea
  • Perusväri: 40 % normaalia haaleampi
  • Untuva poikasilla: Harmaa
  • Periytyminen: Sukupuolisidonnainen

Ensimmäinen kaneli undulaatti syntyi Etelä-Australiassa vuonna 1933. Virallisesti se tunnustettiin uudeksi mutaatioksi vuosi tämän jälkeen eli vuonna 1934.

Kaneleilla normaalisti mustat kuviot ovat muuttuneet ruskeiksi mutaation vaikutuksesta. Perusväri on vaalentunut normaalista noin 40%:lla. Vastakuoriutuneiden kanelipoikasten silmät ovat punaruskeat, mutta tummuvat muutamassa päivässä.

Kaneli muistuttaa myös hieman fallow muunnosta. Fallowilla kuviointi on tummempi ja harmaampi. Lisäksi perusväri on fallowilla on rinta-vatsa alueelta vähentynyt niin paljon, että se on lähes valkoinen tai keltainen. Fallowilla perusväriä on näkyvissä lähinnä vain selässä.

Kaneli periytyy sukupuolisidonnaisesti, minkä takia suurin osa kaneleista on naaraita.

Kaneli crossing overissa

Kaneli voi muodostaa corssing overissa yhdistelmiä muiden sukupuolisidonnaisten mutaatioiden kanssa. Yhdistyessään nämä mutaatiot periytyvät yhdessä. Yleisemmin kaneli yhdistyy opaalin tai inon kanssa.

Kaneli-opaalissa opaali ja kaneli ovat yhdistyneet ja periytyvät aina yhdessä. Kaneli-opaaleilla siipienkuviointi on sama kuin opaaleilla, mutta siipien ja kuvionnin väritys on sama kuin kaneleilla. Crossing overin mahdollisuus kanelin ja opaalin välillä on 32,7 %.

Kanelin yhdistyessä inoon syntyy ino-kaneli, joka tunnetaan myös lacewingina. Kaneli-ino muistuttaa inoa puhtaan keltaisine/valkoisine höyhenineen ja punaisen silmineen, mutta kanelista siihen on jäänyt haalean ruskeat kuviot. Poskilaikut ovat haalean violetit. Kaneli-ino voi esiintyä myös opaaliin kanssa, jolloin nämä kaikki ino, kaneli ja opaali periytyvät yhdessä. Inon ja kanelin mahdollisuus yhdistyä crossing overissa on 3%.