~ Genetiikan ihmeitä ja värimuunnosten kauneutta ~

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦ Sivukartta


Seafoam


Kuva: Rare Budgerigar Club: A New Mutation


Vaaleanvihreä opaali: seafoam
Kuva: BCSA: A New Mutation - White Cap


Seafoam on yksi uusimmista undulaattien värimuunnoksista. Se syntyi vuonna 2003 Australian Queenslandissa Graeme Kerlelle. Alkuun tämän mutaation saaja ei tiennyt kyseessä olevan uusi muunnos, mikä osaltaan hidasti tämän mutaation löytymistä ja julkistamista.

Ulkonäkö

Visuaalisesti mutaatio näyttää vihertävältä tai keltanaamioiselta goldenface yksilöltä, jolla on kuitenkin puhtaan valkoista näkyvissä päälaessa. Valkoinen väri "vuotaa" esiin vaihtelevassa määrin myös siivissä ja kropassa, mutta voimakkaimmin sitä on juuri päälaessa. Seafoam tarkoittaa merenvaahtoa ja kuvaa tämän mutaation väritystä lähinnä kropassa. Mutaatiota on kutsuttu myös Kerelenaamioiseksi siniseksi (eng. Kerle faced blue) ja seafoam keltanaamioksi (eng. seafoam yellow face) sekä valkolakiksi (eng. white cap). Seafoam näyttää kuitenkin vakiinnuttaneen asemaansa tämän mutaation nimenä.

Periytyminen

Seafoamin periytyvyyttä ei vielä tunneta hyvin. Risteytystuloksissa on kuitenkin huomattu, että visuaalinen seafoam risteytettynä vihreään tuottaa sinisiä ja vihreitä jälkeläisiä ilman seafoam-merkkejä. Kun nämä jälkeläiset risteytettiin sinisen linjan yksilöiden kanssa, oli pesueesta 60% seafoam yksilöitä. Pesinnöissä onkin huomattu, että mutaatio on jokin variaatio keltanaamiosta ja mahdollisesti juuri goldenface-mutaatiosta, sillä seafoamin väritys on lähinnä juuri tätä.


Lähde:

» Rare Budgerigar Club: A New Mutation - Seafoam Yellow Faced or Kerle Face Blue
» BCSA: A New Mutation - White Cap
» New Mutation.pdf

 

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦ Sivukartta

Copyright ©    Annica Haga

Kuvien, tekstien tai grafiikan kopiominen ilman lupaa kielletty.

Webdesign by Annika 2006