Spangle

  • Poskilaikut: Violetit/tummansiniset, mutta joukossa voi olla myös valkoisia höyheniä tai poskilaikut voivat olla täysin valkoiset
  • Kuviointi: Musta, mutta kuvion voimakkuus voi vaihdella voimakkaasta harmaaseen.
  • Pyrstö: Valkoinen/keltainen
  • Untuva poikasilla: Harmaa
  • Periytyminen: Puoliksi dominoiva

Spanglella normaalisti mustat kuviot ovat mutaation myötä musta vain höyhenen reunoilta ollen keskeltä valkoiset/keltaiset. Poskilaikut, jotka normaalisti ovat undulaateilla siniset tai violetit, saattavat olla kokonaan valkoiset tai osittain siniset ja osittain valkoiset. Kaulatäplät saattavat myös puuttua tai niistä on vain ympyränmuotoiset reunat jäljellä.

Hyvällä spanglella ei ole perusväriä sekoittunut kuvioiden sekaan, ellei sillä ole myös opaali tekijä. Jos linnulle on sekoittunut perusväriä kuvioiden sekaan, sitä esiintyy yleensä niskan ja päälaen alueella sekä siipikuvioihin sekoittuneena. Spangle opaalilla perusvärin vuotaa voimakkaasti siipikuvioihin (ks. kuva vieressä).

Hyvällä spanglella kuvio on selkeästi erotettavissa, sillä on myös spangleja, joilla kuvio on todella haalea lähes harmaa.

Spangle poikanen, joka perii mutaation molemmilta vanhemmiltaan, on valkoinen tai keltainen. Spangle tulee siis selkeästi esiin kuvioinnissa vain heterotsygooteilla yksilöillä.

Melanistinen spangle

Heterotsygootti melanistinen spangle näyttää nuorena todella paljon normaalikuvioiselta lukuun ottamatta lähes valkoista/keltaista pyrstöä. Aikuisena se saaa spangleille tyypillisen kuvioinin, joka on normaali voimakkaampi. Homotsygootin melanistisen spanglen voi sekoittaa clearwingiin sen vaaleiden siipien ja voimakkaan perusvärin takia. Homotsygoottilla melanistisella spanglella on lähes puhtaat siivet ja perusväri on lähes yhtä voimakas kuin normaaleilla.