~ Genetiikan ihmeitä ja värimuunnosten kauneutta ~

Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦  Sivukartta

Vihreä

Standardin mukainen vihreä

 • silmät: mustat valkoisella iiris-renkaalla
 • poskilaikut: violetit tai tummansiniset
 • poskitäplät: 6 kpl väriltään mustat
 • perusväri: voimakkaan vihreä
 • kuviointi: musta, kuvioiden joukossa ei saisi olla perusväriä
 • pyrstö: tummansininen

Vihreän linjan eri sävyt:

 • Vaaleanvihreä (dd) 
 • Tummanvihreä (Dd)
 • Oliivi (DD)               
   


0.1 Vaaleanvihreä: opaali

 
1.0 tummanvihreä violetti: Australian kirjava  

 
0.1 Oliivi: Australian kirjava

Ulkonäkö

Normaaleilla vihreillä undulaateilla on keltainen maski ja mustat selkäkuviot. Luonnonvaraiset undulaatit ovat juuri vaaleanvihreänvärisiä. Vihreillä undulaateilla pohjavärit ovat keltainen ja sininen, jotka yhdessä saavat aikaan ulospäin vihreänä näkyvän värin. Tumman pigmentin aiheuttama selkäkuviointi on mustaharmaa, paikoin selän pohjavärikin näkyy ja aikaansaa tunnusomaisen aaltokuvion päässä ja suomumaisen ulkoasun selässä. Vihreän eri tummuusasteet johtuvat dark factorista, mutta myös violetti tai slate voivat tummentaa perusväriä. Violetti näkyy paikoin sinertävänä hohtona etenkin jalkojen seudun höyhenissä. 


Vihreä keltanaamio

Vihreästä linnusta, jolla on myös keltanaamio tekijä, ei voi erottaa tarkasti niistä vihreistä, joilla keltanaamio tekijää ei ole. Ainoa keino selvittää, kantaako vihreä lintu keltanaamiota, on risteyttää se valkokasvoisen sinisen linnun kanssa. Mikäli tällöin tulee keltanaamioisia sinisiä poikasia, kantaa vihreä keltanaamio tekijää.

...Poikkeus edelliseen

Vanha sinisen mutaatio 1:n goldenface -lintu muistuttaa väriltään erittäin paljon vihreää. Mikäli lintua katsoo kuitenkin tarkemmin, voi sen huomata olevan sinertävämpi ja normaalia hailakamman vihreä, oman arvioni mukaan jopa n. 25 % vaaleampi. Näyttäisi siltä, että tällaiset nuoremmat linnut ovat sinertävämpiä ja vanhemmat vihertävämpiä (poikaset ovat siis kakista selkemmin sinisiä). Tällainen lintu EI siis ole vihreän, vaan sinisen linjan yksilö. Sinistä väriä on näkyvissä selkeimmin jalkojen läheisyydessä ja siipien alla.

Periytyminen

Vihreä periytyy täysin dominoivasti siniseen nähden. Vihreä lintu voi kantaa perimässään piilevänä myös sinisessä linjassa esiin tulevaa keltanaamio geeniä, mutta tällöin vihreä lintu on keltamaskin suhteen heterotsygootti.
Etusivu ¦ Undulaattini ¦ Tietoa undulaateista ¦ Genetiikka ¦ Värimuunnokset ¦ Poikaset ¦ Kuvia ¦ Linkit  ¦ Sivukartta

Copyright © Annika Haga

Kuvien, tekstien tai grafiikan kopiominen ilman lupaa kielletty.

Webdesign by Annika 2006